"Kanser Senden Güçlü Değil" 2019 - 2020 Yılı Faaliyetlerimiz

Mrt

Kanser senden güçlü değil!

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Tüm Kalkınma ve İşadamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon Şubesi'nin ortaklığında yürütülen HOPO Proje Yarışması kapsamında hazırlanan Kanser Senden Güçlü Değil Projesi farkındalık faaliyetleri üç yıldır aralıksız olarak sürdürülüyor.

Mrt

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Orkestramız proje şarkısını (Asla Vazgeçme) okulumuz konferans salonunda seslendirerek hem farkındalık çalışması yapılmış hem de Kanser Senden Güçlü Değil projemizi okulumuza bu yıl başlayan 9.sınıf öğrencilerine tanıtmış oldu.

Mrt

Öğrencilerimiz kanser konulu bülten hazırlayarak başta İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta olmak üzere birçok sağlık kuruluşuna hazırlamış oldukları bülteni ulaştırdı.

Mrt

Gönüllü öğrencilerimiz  Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine giderek Onkoloji Uzmanı Doktor Lasif SERDAR eşliğinde radyoterapi odalarını görerek hasta kişilere yapılan uygulamalar konusunda bilgi edinme fırsatı buldu.

Mrt

Kolorektal kanser (kolon kanseri) farkındalık çalışması kapsamında onkoloji uzmanı Doktor Ali Caner ÖZDÖVER okulumuzu ziyaret etti. Kendilerinin mesleki beceri ve bilgilerinden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin faydalanmasını sağladı.  Farkındalık klibimizin izletilmesi ile başlayan faaliyette doktor beyin sunumunun akabinde kendisi öğrencilerimiz ile soru –cevap yaptı. 9 ve 10.sınıf öğrencileri ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen faaliyette farkındalık klibinde keman çalan okulumuz 12.sınıf öğrencisi Bahar YILMAZ doktor beye çiçek takdim etti.

Doktorumuza okulumuzu ziyeret ettiği ve kıymetli bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Kanser Farkındalık Kulübü öğrencilerinin farkındalık, yardımlaşma, dayanışma hususunda toplumsal bilince sağlayabilecekleri katkıyı artırmak amacıyla okul panolarımızda kanser konulu çalışmaları sergiledi.

Mrt

Öğretmenimiz Ayşe TUNÇ AKIN ve öğrencileri İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA'yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında; Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde ve TÜMKİAD ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları – Her Okulun Projesi Olsun (HOPO) Proje Yarışması kapsamında, Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından, kanser hastalığına yönelik farkındalık oluşturarak toplumsal bilinç düzeyine katkı sağlama amacıyla yürütülen "Kanser Senden Güçlü Değil" projesi hakkında görüşüldü.

Projemize desteklerinden ötürü İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA'ya teşekkür ederiz.

PROJE ADI : ENGELSİZ SANATIN BEŞ DUYUSU

PROJE SÜRESİ : OCAK-MAYIS