Trabzon Merkez Fen Lisesi

GÜLBAHAR HATUN MH.FAİK DRANAZ CADDESİ KAVAK MEYDAN N10 MR/ TRABZON
Vizyon
• Öncelikle tercih edilen, • Kurulduğu günden bugüne kadar eğitimin her alanına yayılmış başarılarıyla yetinmeyip bunları daha da ileriye götürmeyi hedefleyen, • Dünyanın ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre kendisini sürekli yenileyen, • Her yıl Türkiye’nin en gözde üniversitelerine daha fazla sayıda öğrenci gönderen bir kurum olmak.
Misyon
• Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, • Gücünü köklü tarihinden ve geleneklerinden alan, • Türk toplumunun kültürel değerlerini özümsemiş,vatanına içten bağlı, evrensel değerlerle bütünleşmiş, topluma örnek olabilecek nitelikte insanlar yetiştiren • Eğitim alt yapısı ve fiziki koşulları üst düzeyde, • Sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarıyla Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren, • Öğrencilerin eğitimin her alanında yeteneklerini sonuna kadar geliştirebildikleri, • Ortak hedeflere kilitlenmiş, kaliteli bir eğitim kadrosuna sahip, • Okul ile irtibatlarını sürdüren ve önemli mevkilere gelmiş, toplumda saygınlığı yüksek olan mezunlara sahip, • Türkiye’nin sayılı okulları arasında gösterilen bir eğitim ve öğretim kurumuyuz.
Başarılar
2003 Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonluğu 2005 Dünya Liselerarası Futbol İkinciliği 2012 TÜBİTAK Orta Öğretim Liselerarası Proje Yarışmasında Biyoloji Alanında Türkiye Üçüncülüğü
Rehber Öğretmen :
Derslik :16<