Lise  öğrencilerini kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, bu alanda yapacakları nitelikli çalışmalarla hem toplumumuzda farkındalık oluşturmak hem de ülkemizin bu alanda rekabet etme ve bilimsel gücünü artırarak uluslararası bilimsel çevrelerde söz sahibi ülkelerden biri haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Bu  kapsamda KTÜ de düzenlenen "Ulusal Kutup Bilimi Sempozyumu" kapsamında proje sunumlarına katıldık. Öğrencilerimizin yaptığı sunumları heyecanla dinledik.

2010-2012 yılları arasında Almanya'da Cumhurbaşkanı makamında bulunan Christian Wulff, okulumuzu ziyaret etti.

Ahmet Melek tarafından yönetilecek "Kariyer Planlama ve Girişimcilik" konulu söyleşi 23.11.2022 Çarşamba günü saat 19.00'da gerçekleştirilecektir.

Okulumuz 9/A sınıfı öğrencileri "Okursuz Kütüphane Kalmasın" projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Eyüp SAĞIR rehberliğinde,  Kanuni Mubibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi ve il Halk Kütüphanesi ziyaret etti. Etkinlikte, kütüphaneler hakkında bilgi edinildi ve farklı kitap türlerinde kısa okuma etkinlikleri düzenlendi.

Trabzon Fen Lisesi öğrencileri 11-13 Kasım 2022 tarihleri arasında Kars ve Erzurum'a keyifli bir gezi yaptılar.

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Trabzon Merkez Fen Lisesi olarak süreç yönetimimizde olmazsa olmazımız olan  Değerli Velilerimizle "Sınava Hazırlık Sürecinde Anne-Baba Tutumları"konulu semirde buluştuk.

Süreçte velilerimize yol gösteren Trabzon Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Resioğlu hanımefendiye,  seminere katılım sağlayan velilerimize, planlamada yer alan okulumuz Rehberlik Servisine ve Trabzon Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ortak protokolü çerçevesinde okulumuz öğrencilerine polis memuru İlhan TOZLUYURT tarafından "SİBER GÜVENLİK" semineri verildi.

Trabzon Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi ve okulumuz Rehberlik Servisi organizasyonu ile,Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serpil REİSOĞLU tarafından, 8 Kasım 2022 salı günü saat 14.00'de, velilerimize yönelik olarak "Sınava Hazırlık Sürecinde Anne-Baba Tutumları" konulu seminer verilecektir.

Tüm velilerimiz davetlidir.

12.sınıf öğrencilerimizle motivasyonlarını arttırmak, sınav kaygısından uzaklaşarak eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okul bahçesinde mangal yakıldı, oyunlar oynadı ve uçan balonlara dileklerini bağlayan öğrencilerin balonları uçurmaları sağlandı.

12.sınıf öğrencilerimize sınava hazırlık sürecinde başarılar diliyor, emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuz konferans salonunda tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Erasmus+ Biryesel Öğrenme Hareketliliği kapsamında 18-27 Ekim tarihleri arasında Portekiz'den gelen öğretmen ve öğrencilere okulumuz ev sahipliğinde, girişimcilik konulu eğitim ve atölye çalışmaları düzenlenmiştir. Bu süreçte yaratıcılık,kendini keşif, sunum becerileri,tasarım odaklı düşünme, canvas iş modeli temelli atölye çalışmaları düzenlenerek süreç sonunda katılımcıların canvas iş modeli temelli ürün oluşturmaları hedeflenmiştir.

Okulumuz mezunu Zekeriya ABANOZ, 12.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak sınava hazırlık süreci, deneme sınavlarının analizi, etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri konularında bir seminer verdi.