Şbt

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığında yürütülen eğitimin yıldızları HOPO Proje Yarışması kapsamında Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen "Kanser Senden Güçlü Değil" proje kermesimizi gerçekleştirdik.

Elde edilen gelirin tamamı LÖSEV'e bağışlandı. Emek veren tüm veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Trabzon İl Mlli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfının ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları - HOPO Proje Yarışması kapsamında Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafıdan düzenlenen "Kanser Senden Güçlü Değil" proje kermesimize davetlisiniz.

Kermesden elde edilen gelirin tamamı LÖSEV' e bağışlanacaktır.

Tarih: 25 Şubat 2020 (Tüm gün)

Yer: Trabzon Merkez Fen Lisesi

Şbt

Goethe Institut Ankara tarafından düzenlenen yarışmada, öğrencimiz Feyza Nur TOPALAK Türkiye'de ilk 3 e girerek Almanya'nın Aachen şehrinde Ağustos ayında Pasch Almanca Gençlik Yaz Dil Kampı'na katılmaya hak kazanmıştır .

Öğrencimizi ,ailesini ,okul yönetimimizi ve Almanca öğretmenimiz Ayhan KOÇ beyi tebrik ediyoruz.

Ock

2019-2020 1. dönem sonu karne töreni yapıldı. Törende 1.dönem ortalamasına göre ilk 3 sırada yer alan öğrencilere ödülleri verildi.

Ock

MEB Talim Terbiye Kurulu'nda Daire Başkanımız Bekir ŞİRİN beyefendi öğrencilerimize "Mehmet Akif Ersoy" Milli şairimizin hayatını anlattı.

Kendisine teşekkür ederiz.

Ara

Prof.Dr.Tuncay Ergene 12.ve 11.sınıf öğrencilerimize okulumuz konferans salonunda "Sınav Kaygısı ve Kaygıyla Nasıl Baş Edilir"?konulu seminer verdi.

Ara

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Sn.Ercan ALPAY ve heyeti okulumzda "OGM Materyal"ile ilgili verimli bir sunum gerçekleştirmiştir.

Kendilerine ve ekibine teşekkür ederiz.

Ara

Trabzon İl Basketbol Turnuvası B takımı grup maçında rakibimiz Özel Akçaabat Uğur AL'yi yenerek bir üst tura çıkmaya hak kazandık.

Öğrencilerimizi ve beden eğitim öğretmenimiz Bülent ŞİŞMAN'ı tebrik ediyor, önümüzdeki maçlarda başarılar diliyoruz.

Ara

Fatih Devlet Hastanesi Diyabet hemşiresi Fazilet YAZICI 9,10 ve 11.sınıf öğrencilerine diyabet hakkında eğitim verdi.

Ara

10/B sınıfı ile birlikte, 29/11/2019, Cuma günü, Trabzon Botanik Bahçesine (ders dışı öğrenme ortamı) ders gezisi yapıldı. Bitkilerde vejetatif üreme çeşitlerini gözlemledik.

Ara

"No Memorize Anymore Come And Play For More" KA219 projemiz kapsamında 11-15 Kasım tarihleri arasında Yunanistan'ın Selanik şehrine bağlı Nikiti kasabasında uluslararası final toplantımızı gerçekleştirdik. 5 günlük değerlendirme toplantısı boyunca 2 yıl boyunca yapılan etkinlik, faaliyet ve ürünlerin hedeflenen sonuca ulaşıp ulaşmadığı görüşüldü. Proje koordinatörü olarak final raporu yazımı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık. Ev sahibi ortağımız tarafından düzenlenen kültür gezilerine katıldık.

Ara

Öğrencilerimizin bilime ve sanata önemli katkılar sağlamış isimleri tanımaları ve onlardan Feyza almalarını sağlamak amacıyla bilime ve sanata yön verenler etkinliği yapıldı.

Aziz sancar

Cemil meriç

Neşet ertaş

Nizamülmülk

Koca yusuf

Halil inalcık

Ara

Kanser hastalığına dair farkındalık oluşturmak amacıyla Trabzon İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığı ile yürütülen Eğitimin Yıldızları HOPO Proje Yarışması için hazırlanan projemiz kapsamında yapılacak olan ikinci faaliyetimizin stüdyo aşamaları tamamlandı. Gönüllü olarak çalışmalara katılan öğrencilerimiz büyük bir heyecanla şarkıyı seslendirdi.

Öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında okulumuzda bir çok etkinlik gerçekleştirildi. Konferans salonunda yapılan törende müdür yardımcımız İlknur KAŞIKÇI günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrencilerimiz tarafından okunan şiirlerin ardından müzik öğretmenimiz Ayşe TUNÇ AKIN yönetiminde okul koromuz sahne aldı. Koronun final şarkısına öğretmenlerimizin de eşlik etmesiyle program son buldu. Görsel sanatlar öğretmenimiz Mercan AYÇİÇEK rehberliğinde hazırlanan ve öğretmenlerimizin karikatürlerinin bulunduğu resimler okul koridorumuzda sergilendi.

Kas

Trabzon Lisesi 44 öğrenci ve 2 öğretmen ile 16-18 Kasım 2019'da Doğu Ekspresli Kars - Erzurum turu yaptı.  Kars'ta gün boyunca Sarıkamış Şehitliği, Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Kafkas Müzesi ziyaretleri yapan grubumuz akşam yemeği sonrası Kafkas folklor gösterisi ve aşıklar atışması izlediler.  Kars'tan Erzurum'a trenle geçen grup Erzurum'da Kongre Binası, Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese ve Taşhan ziyaretlerinden sonra meşhur cağ kebabının tadına bakıp Trabzon'a döndü.