Bakanlığımız ile Goethe Institut Ankara arasında, Okullar Geleceğin Ortakları (PASCH) Girişimine İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, Almanca öğretmenimiz Ayhan Koç ve Okul Müdürümüz Coşkun Çolak, okullarımızda Almancanın öğretimi Almanca öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkı sunulması, öğrencilerin Almancayı daha etkin ve verimli şekilde öğrenmesi, PASCH projelerinin görüşülmesi ve geçmiş projelerin değerlendirilmesi amacıyla Ankara 'da düzenlenen etkinlik ve konferansa katıldı.

10 Kasım'da Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı, Özlem ve Minnetle Andık.

Erasmus+ Ka220 "Creative Drama in the Post Pandemic Classroom" projemiz kapsamında 22-27 Ekim tarihleri arasında Polonya,Hollanda ve Letonya’dan öğrenci ve öğretmen katılımı ile okulumuzda ‘HEALUP’ isimli ve mental sağlık üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Projenin metodolojisi olan yaratıcı drama teknikleri faaliyetlerin entegrasyonu için interaktif yollarla uygulanmıştır. Süreçte öğrenciler "self-knowledge","scream","personal analogy","worry decision tree","character pool","hero-heroine activity","who is the leader","conversation cards" ve "script writing/podcast" faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca öğretmenlerin süreçteki mentörlük becerilerine katkıda bulunmak için “coaching for resources and results", "life wheel" teknikleri örnek uygulamalarla gösterilmiştir.

Ülkemize ve şehrimize gelen katılımcılara kültürümüzü tanıtmak için Ayasofya,Kanuni Evi, Şehir Müzesi ve Sümela Manastrı ziyareti yapılmıştır. Tüm süreçte emek veren ingilizce öğretmenimiz Nurşen ÖNDER'e teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına, ilimizde düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1.olan öğrencimiz Ahmet Faruk KÖSE, ödülünü Trabzon Valimiz Sayın Aziz YILDIRIM'ın elinden aldı.

Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Bölge Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal'ı okulumuzda misafir ettik.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinlikleri kapsamında, velimiz, KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ hocamızı öğrencilerimiz ile buluşturduk.

Okulumuz öğrencilerine lise öğrencilerinin dahil olabildiği GENÇBİZZ Lise Girişimcilik Programı süreci tanıtıldı.Süreçte girişimcilik alanında edinecekleri kazanımlar, iyi uygulama örnekleri,okulumuzun alandaki çalışmaları ve sürecin çıktıları ifade edildi. Mezun öğrencilerimizin tecrübelerini paylaştıkları videolar aracılığı ile de faaliyete katılacak öğrencilere bilgi verildi.

İngilizce öğretmenimiz Nurşen ÖNDER'e teşekkür ederiz.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri “Kentlilik Bilinci ve Trabzon Tarihi” dersi kapsamında okulumuzu ziyaret ettiler. Okul Müdürümüz Coşkun Çolak ve Rehber Öğretmenlerimiz mihmandarlığında okulumuzu gezip okulumuzun tarihi, kültürü ve birimleri hakkında bilgi edindiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı, okulumuz eski öğrencileri Prof. Dr. Atila Kalaycıoğlu beyefendiye, Prof. Dr. Arzu Özel ve Doc. Dr. Gülçin Renda hanımefendilere teşekkürlerimizi sunarız.

Okulumuz Yeşilay Kulübü bünyesinde Trabzon Yeşilay Şubesi’ni ziyaret ederek “bağımlılıklardan uzak bir yaşam” temelinde görüştük, fikir alışverişinde bulunduk.

İlgi ve destekleri için Yeşilay Şubesi'ne, emeklerinden dolayı Din Kültürü öğretmenimiz Zeki ODABAŞ'a  teşekkür ederiz.

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri "Notre Dame’ın Kamburu” müzikalini izlemek için KTü Atatürk Kültür Merkezine gittiler. Öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimiz Asiye CİHAN ve Ayşe TUNÇ AKIN'a teşekkür ederiz.