Ock

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Semra Müşra BEKTAŞ tarafından okulumuz öğretmenlerine TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ock

Trabzon Merkez Fen Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen ve öğrencilerin, istedikleri bir filozofa, o filozofun düşüncelerini de dikkate alarak görüşlerini aktardıkları 'Filozoflara Mektup Yazma Yarışması' sonuçlandı. Yapılan değerlendirmenin sonunda:

10A'dan Hande Alya ÜNAL mansiyon,

10D'den Ahmet Faruk KÖSE üçüncülük,

12D'den Hamza Eren DİNÇ ikincilik ve

10A'dan İclal KIR ise birincilik derecelerini almaya hak kazandı.

Yarışmayı düzenleyen okulumuz Felsefe Öğretmeni Davut COŞKUN başta olmak üzere katılım sağlayan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

"YAŞAT Kİ DEĞER BULSUN" projesi kapsamında Ocak Ayı değeri olan "Sevgi-Saygı"  teması ile ilgili olarak, Almanca öğretmenimiz Ayhan KOÇ ve Müzik öğretmenimiz Ayşe TUNÇ AKIN 'ın yönlendirmeleriyle 10-A sınıfı öğrencilerimiz "Hayat Bayram Olsa" şarkısın çalarak okulumuz öğrencileri ile söylediler. Öğretmenlerimiz  ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

Öğrencilerimiz, Ahi Evren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Cerrahı Uzman Doktor Ömer ERDEM eşliğinde kalbin yapısını inceleyerek kalp diseksiyonu gerçekleştirdiler. Süreci koordine eden Biyoloji Öğretmenimiz Tuncer ÖZMEN'e teşekkür ederiz.

Ock

2022 Erasmus Okul Eğitimi akreditasyonu hakkında okulumuz  Öğretmeni Nurşen ÖNDER  tarafından öğretmenlerimize müdür başkanlığında  bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Akreditasyonun içeriği, amaçları öğrenci ve öğretmen seçimi hakkında  bilgi verildi .Katkılarından dolayı öğretmenimize teşekkür ederiz .

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus Akreditasyonu Okul Eğitimi kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü konsorsiyumuna katılmaya hak kazanan 16 kurum ile 20.12.2022 tarihinde hazırlık sürecini değerlendirmek amacıyla Trabzon Öğretmenevinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, kurumlara faaliyet öncesi, faaliyet esnası ve faaliyet sonrası yapacakları iş ve işlemler ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Akreditasyon sürecinin bir sonraki aşaması olan Yabancı Dil Hazırlığı çalışması için bilgi verildi.

Bilgilendirme ve misafirperverliğinden ötürü Trabzon İl MEM Arge ekibine teşekkür ederiz.

Eğitimci ,TRT EBA TV Programcısı, köşe yazarı Süleyman BELEDİOĞLU öğrencilerimiz ile buluştu.  Beledioğlu, okulumuz 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine "öğrenmenin fizyolojisi, sınavlara hazırlık süreci, soru çözme teknikleri" konusunda bilgiler verdi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca Kabul edilmesi ile birlikte insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, 10 Aralık tarihini "Dünya İnsan Hakları Günü" olarak kutlamaktayız. Bu vesileyle okulumuzda Trabzon Valiliğimizin yaptığı organizasyon ile  bilgilendirme sunumu yapıldı

Yorucu bir dönemin ardından 10-A sınıfı, başarılarını kutlamak ve sınıfa yeni katılan 3 öğrencimizin aileleri ile tanışmak için 11.12.2022 Pazar günü kaynaşma ve kutlama kahvaltısı tertip etti.

Velilerimizin hazırladığı birbirinden lezzetli yiyecekler çay ve sohbet eşliğinde yendi. Farklı spor etkinlikleri ile öğrenci ve veliler eğlendi. Ardından okulumuzun müzesi gezildi. Öğrencilerimizin başarılarını artırmak için yapılabilecekler görüşüldü. Motivasyonu artırmak adına gezilerin ve etkinliklerin yapılmasına karar verildi.

Okulumuz 10 ve 11. sınıf öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Asiye CİHAN ve Almanca öğretmenlerimizden Ayhan KOÇ'un eşliğinde Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde sahnelenen Kanlı Nigar adlı tiyatro oyununu büyük bir keyifle izledi. Oyuncular, oyunun bitiminde öğrencilerimizle fotoğraf çektirerek onları çok mutlu etti. Bu unutulmaz anların yaşanmasına eşlik eden herkese teşekkür ederiz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde  Ortaöğretim kurumları arası 'Toplumsal Kalkınma ve Kadın' Temalı Resim Yarışması'nda dereceye giren 9/A sınıfı öğrencimiz Öykü ÖZEL'e ödülü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde düzenlenen törenle takdim edildi.

8 Aralık Perşembe günü saat 18:30 da SANLAB Kurucusu Sayın Salih KÜKREK tarafından "Geleceğin Meslekleri ve Teknoloji Girişimciliği" konulu çevrimiçi seminer verilecektir.

Tüm öğrenci ve velilerimiz davetlidir.

Lise  öğrencilerini kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, bu alanda yapacakları nitelikli çalışmalarla hem toplumumuzda farkındalık oluşturmak hem de ülkemizin bu alanda rekabet etme ve bilimsel gücünü artırarak uluslararası bilimsel çevrelerde söz sahibi ülkelerden biri haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Bu  kapsamda KTÜ de düzenlenen "Ulusal Kutup Bilimi Sempozyumu" kapsamında proje sunumlarına katıldık. Öğrencilerimizin yaptığı sunumları heyecanla dinledik.

2010-2012 yılları arasında Almanya'da Cumhurbaşkanı makamında bulunan Christian Wulff, okulumuzu ziyaret etti.