Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerimiz düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi. Okul Aile Birliğimiz tarafından organize edilen kahvaltıda öğretmenlerimize küçük hediyeler takdim edildi.

Kas

Okulumuz konferans salonunda 19.11.2019 tarihinde Anadolu Vakfı tarafından ilimizdeki öğretmenlere yönelik "Öğrenci Koçluğu" eğitimi yapıldı. Okulumuzdaki tüm öğretmenler bu eğitime katılarak sertifika almaya hak kazandılar.

Kas

11.sınıf Biyoloji dersinde  İnsan Fizyolojisi Ünitesinin I.bölümünde yer alan Duyu Organları konusunda ders etkinliği olarak Göz Diseksiyonu etkinliği yapıldı.

Kas

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürümüz Dr.Sadri ŞENSOY beyefendi ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız İlhan BAL beyefendi okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle fikir alışverişi yapmışlardır.Kendilerine kurumumuz adına teşekkür ediyoruz.

Kas

9-B sınıfı öğrencimiz Şevket Emir Argın'ın velisi Trabzon Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Can Ertan ARGIN beyefendiyi ziyaret ettik.Anjiyo operasyonu geçiren ve kalbine stent takılan velimize  geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı okulumuz konferans salonunda gerçekleşti.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Kas

Trabzon Merkez Fen Lisesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Müzecilik Kulübü öğrencileri 4 Kasım 2019 Pazartesi günü 30 öğrenci ve 2 öğretmen ile Trabzon'daki müze ve camileri ziyaret etti. Bir şehri, insanlarını ve kültürünü öğrenmenin en etkili yollarından birinin o şehrin müze ve ibadethanelerini gezmek olduğunu belirten öğrenciler gün içerisinde Trabzon Tarihi Müzesi, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü 29 Ekim konulu resim sergisi, Kanuni Evi Müzesi, Ortahisar Fatih Camisi ve Ortahisar surlarını ziyaret ettiler.

Ziyaret edilen noktalarda görevliler ve Tarih Öğretmeni Atilla Uzun ile İngilizce Öğretmeni Özkan Kart'tan bilgiler alan öğrenciler keyifle tamamladıkları gezilerinin ardından okullarına geri döndüler.

Kas

Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında 01/11/2019 tarihinde, Okul Eğitimi Program Uzmanı Azize Celile GÜNAY ATBAŞ tarafından "yerinde kontrol", Ayşegül GÖKMEN tarafından "yerinde izleme" ziyareti gerçekleştirildi. Dışişleri  Bakanlığı Avrupa Birliği bölümü denetmenleri okulumuzda yürütülen "No Memorize Anymore, Come and Play For More!" projesini yerinde görmek, yürütülen çalışmaları izlemek, öğrenci ve öğretmenlerle görüşmek üzere okulumuza geldiler. Projenin yürütülmesi ile ilgili memnuniyetlerini dile getiren yetkililer öğrencilerimizle projenin onlar üzerindek etkisi ile ilgili güzel bir sohbet gerçekleştirdiler.

Kas

Okulumuz 11-D sınıfı öğrenci ve velileriyle 03.11.2019 pazar günü birlikte kahvaltı yaptık. Öğretmenlerimizin de iştirak ettiği bu kahvaltı buluşmasında neşeli saatler yaşandı.

Etkinliğe katılan velilerimiz bu kaynaşma etkinliklerinin devam etmesi temennisinde bulundular. Öğrencilerimiz de bu etkinlikten mutluluk duyduklarını ifade ettier.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yapılan törenlere öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizle katılım sağlandı.İlimiz valilik binası önünde yapılacak tören için beden eğitimi öğretmenlerimiz Bülent ŞİŞMAN ve Sefa KANLI rehberliğinde bir grup öğrencilerimizle yürüyüşe katıldık. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı töreninde bayrağımızı göndere çekme şerefinin okulumuz öğrencilerine ait olması gurur vericiydi.

Okulumuz konferans salonunda Tarih öğretmenimiz Atilla UZUN, müzik öğretmenimiz Ayşe TUNÇ AKIN ve edebiyat öğretmenimiz Hatice SULA rehberliğinde hazırlanan programda öğrencimiz Aslıhan YILMAZ tarafından okunan şiir herkesi duygulandırdı. Atilla UZUN öğretmenimizin yaptığı bilgilendirici konuşmanın ardından müzik grubumuz sahne aldı ve salonda bayram havası estirdiler. 11-D sınıfı tarafından hazırlanan orotoryo gösterisinin sunulması ile tören sona erdi.

Tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Trabzon Merkez Fen Lisesi olarak kalite standartlarımızı artırarak öğrencilerimize en güzel ve en temiz ortamda yemekler sunuyoruz.

Et döner,tavuk dönerden sonra kebap lezzetini sunan yemekhane personelimize teşekkürler...

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürümüz Sn.Yusuf BÜYÜK beyefendi okulumuzu ziyaret etti.

Öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle eğitim- öğretime dair sohbet eden, fikir paylaşımında bulunan genel müdürümüz bilim atölyemizi,bilgisayar sınıfımızı, eğitim tarihi müzemizi ve diğer birimlerimizi inceledi.

Genel müdürümüze,İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Hızır AKTAŞ beyefendiye,İl Milli Eğitim şube müdürümüz Sn.Gülsüm MEMIŞKAPTANOĞLU hanımefendiye güzel ziyaretleri için teşekkür ediyoruz .

Ekm

Okulumuz Aile Birliği'nin 2019- 2020 Eğitim- Öğretim Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Ekim 2019 pazar günü saat 11:00 de okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, okul müdürümüz Tuncay BEŞEL'in açılış konuşmasını gerçekleştirmesiyle devam etti.Toplantıda okul aile birliği denetim ve yönetim kurulu oluşturuldu. Bir önceki döneme ait yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporları görüşüldü. Kurul ve komisonlara öğrenci velileri seçilerek toplantıya son verildi.